Mišice imajo to sposobnost, da se obnovijo same.

S pomočjo magnetne stimulacije čas okrevanja skrajšamo za več kot polovico, ne glede na to ali gre za kronične ali akutne poškodbe.

Traja od 15 do 30 minut odvisno ali gre za akutno ali kronično težavo.
Magnetno polje deluje skozi oblačila, zato je primerno tudi za, ki se zaradi bolezni ali poškodb težje gibljejo.
Moč tretmaja nastavimo tako, da vam je udobno. Delovanje se občuti v obliki krčenja mišic, ki pa ni nemoteč, celo prijeten, podoben masaži.
Določimo točko izvora bolečine. Mesto bolečine in mesto izvora težave nista nujno vedno enaka. Na primer krpalni kanal boli v zapestju, izvor težave pa je lahko nad komolcem ali pod pazduho.
Stranskih učinkov ni, upoštevati je seveda potrebno kontraindikacije ter navodila zdravnika, po končani terapiji ni potreben dodatni počitek.
Rezultati: v večini primerov so vidni že takoj, ko končamo s terapijo.

Kako deluje magnetna stimulacija smo pisali na povezavi: Kako deluje magnetna stimulacija

Več o poteku terapije pa na zapisu: Funkcionalna magnetna stimulacija

 

Fibromialgija

Slika na desni kaže točke, kjer se pojavljajo bolečine v primeru fibromialgije ->

Sicer gre za eno od oblik revme, kjer bolečine pri večini motijo spanec, posledica je huda, lahko tudi kronična utrujenost, slabša telesna zmogljivost, pogosteje se pojavlja oslabljenost, depresija, glavoboli, imunski sistem hitreje oslabi in težje je preboleti obolenja kot je gripa (Vir: revma.net)

Pri osebah, ki imajo sindrom fibromialgije, se običajno izboljšanje pokaže že po prvem obisku, najkasneje pa v 3 obiskih.

 

Kronične bolečine kot je teniški komolec

Bolezenska stanja, ki imajo s tenisom le malo skupnega, se pojavijo zaradi ponavljajočih enakih gibov.  Odpravijo se lahko do te mere, da bolečine povsem izginejo. Kakovost življenja se izboljša, saj ni potrebno jemati zdravil proti bolečinam ali vnetju, s tem pa manj obremenjujemo telo.
Če s ponavljanjem istih gibov nadaljujemo, se vnetje in bolečine velikokrat vrnejo, ampak običajno je takrat potrebnih manj terapij.

 

Natrgane mišice in druge poškobe mišic

Mišice se običajno regenerirajo kar same, s pomočjo Tesle se čas okrevanja občutno skrajša. Razni zvini ali manjše poškodbe po navadi trajajo nekaj dni in elektromagnetna stimulacija sicer lahko pomaga, vendar je bolj smiselna pri težjih poškodbah kot je na primer natrgana mišica, kjer je njena regeneracija občutno daljša tudi do pol leta.

Magnet ustvari elektromagnetno polje, ki prodre globlje v tkivo, tudi do 6 cm, kjer vpliva na naravni pretok energije v telesu. Mnoga obolenja se tako lajšajo ali povsem odpravijo.

 

Magnetna "singl"

24,90 €
  • 1 obisk do 30 minut
  • Do 6cm globoko v mišice
  • primerno za akutna obolenja
  • primerno za kronična obolenja
  • boljša prekrvavitev
  • hitrejša regeneracija
  • SOS: Bolečine v križu
Profile Image

Kdaj pomaga

Pospeši celjenje poškodovanih mišic

Pri akutnih in kroničnih težavah z mišicami: Nategnjene mišice, Nategnjene kite, Nategnjene vezi, Zakrčene mišice (spazem), Fibromialgija, Krepitev mišic, Artritis

Profile Image

Magnetna stimulacija Indikacije

Formira ATP v celicah, brez katerega življenje ne bi bilo možno.

Deluje globinsko saj prodre 6 cm v kožo, spodbuja cirkulacijo, poveča dotok kisika, poveča dotok hranil, pospešuje obnovo, spodbuja izločanje odpadnih snovi, je neboleča in neinvazivna terapija

Profile Image

Magnetna stimulacija Kontraindikacije

Magnetna terapija se ne izvaja na glavi, vratu, okoli notranjih organov pa ne sme biti dolgotrajna izpostavljenost.

Kontraindikacije: Srčni spodbujevalnik, Feromagnetni vsadki, Tumor, Aktivne pljučne motnje, Vsajene črpalke, Otroci, Nosečnice