Magnetna stimulacija pospešuje prekrvavitev in dotok kisika ter tako:
- lajša in odpravlja bolečine,
- lajša in odpravlja vnetja,
- lajša in odpravlja bolezenska stanja,
- pospešuje celjenje poškodb, ki se pojavljajo na mišicah, kosteh, živcih ali so povezane z moteno cirkulacijo.

Za lažjo predstavo, kako naprava deluje, poglejmo osnovne gradnike našega telesa – celice.Človeško telo je zgrajeno iz približno 70 miljard celic, povezanih v različna tkiva, organe in organske sisteme. Da celica normalno deluje, potrebuje kisik, energijo, ki jo dobi preko krvi iz hrane ter akcijski potencial, ki ohranja napetost celične membrane.

Gube in gubice so eden najbolj tipičnih znakov staranja.

Poznamo dve vrsti staranja: notranje in zunanje.

Notranje staranje je neizogibno, zmanjšanje kolagenskih in elastniskih vlaken, koža postane manj napeta ter bolj tanka in suha.
Zunanje staranje povzročajo zunanji dejavniki, ki smo jim vsakodnevno izpostavljeni: sonce, onesnaženje, nepravilna uporaba kozmetičnih preparatov, kajenje, stres…

Gube nastanejo ker:
- sinteza kolagena z leti upada in koža postaja manj prožna, gube vse bolj izrazite,
- pomanjkanja vlage; kadar koža ne zadržuje dovolj vlage, govorimo o dehidraciji, zaradi katere gube nastanejo ali pa so bolj izraziite.

Kolagen je beljakovina veznega tkiva, ki celicam daje oporo in trdnost. Je glavna sestavina hrustanca, vezi, tetiv, kosti in zob. Predstavlja 25 % vse beljakovinske mase odraslega človeka.

Tretma z laserjem oz. fotopomlajevanje

SHR deluje na poškodovano povrhnjico, toplotno energijo pa dovaja globlje v kožo in spodbuja sintezo kolagena, ki koži vrača elastičnost in čvrstost.

Za čim daljši učinek:

-    Obraz čim manj umivajte z navadno vodo, ker vsebuje vodni kamen in izsušuje povrhnjico, ki je tako bolj ranljiva
-    Poskrbite, da bo koža dobila dovolj vlage

Po tretmaju bodite pozorni:

-    24ur po opravljenem tretmaju na tretirana mesta ne nanašajte kozmetičnih preparatov, ki vsebujejo kemične sestavine,
-    3 tedne po opravljenem tretmaju se izogibajte daljšemu izpostavljanju soncu, kožo zaščitite z visokim sončnim faktorjem, ki vsebuje mineralni filter,
-    prvih nekaj dni po opravljenem SHR tretmaju se izogibati se plavanju, vroči vodi in savnah,
-    priporoča se povečan vnos vitamina C.