Magnetna stimulacija pospešuje prekrvavitev in dotok kisika ter tako:
- lajša in odpravlja bolečine,
- lajša in odpravlja vnetja,
- lajša in odpravlja bolezenska stanja,
- pospešuje celjenje poškodb, ki se pojavljajo na mišicah, kosteh, živcih ali so povezane z moteno cirkulacijo.

Za lažjo predstavo, kako naprava deluje, poglejmo osnovne gradnike našega telesa – celice.Človeško telo je zgrajeno iz približno 70 miljard celic, povezanih v različna tkiva, organe in organske sisteme. Da celica normalno deluje, potrebuje kisik, energijo, ki jo dobi preko krvi iz hrane ter akcijski potencial, ki ohranja napetost celične membrane.

Sporočila, ki jih zaznavamo s čutili, potujejo po živcih v hrbtenjačo in možgane, kjer jih zaznamo. To pot sestavljajo živčne celice.

Osnova živčevja je živčna celica ali nevron. Njihova naloga je prevajanje živčnih impulzov, ki nastajajo v možgani skorji ter sprožitev in širjenje akcijskega potenciala.

Poglejmo kako delujejo nevroni

Za prenos informacije je nujna sprememba potenciala. Če dražljaj membrano dovolj hitro in dovolj močno depolarizira, pri čemer doseže vzdražni prag, pride do akcijskega potenciala. Pri tem se odprejo napetostno odvisni Na+ kanali, čemur sledi njihovo zaprtje, istočasno se odprejo tudi K+ kanali.

Signal se po nevronu preko mielinske ovojnice prenaša do živčnega končiča, kjer je stik z drugimi živčnimi celicami. Najpomembnejša vloga mielinske ovojnice je povečanje hitrosti potovanja akcijskega potenciala, ki potuje v smeri, kot kaže spodnja slika.

Propadanje mielinskih ovojnic se imenuje dimielinizacija in takšna vlakna se ne obnavljajo, so pa značilna za nekatere nevrodegenerativne bolezni kot je na primer multipla skleroza. (Vir: wikipedija)

Magnetna stimualcija povzroča hitre spremembe magnetnega polja, zaradi katerih nastane električni tok v nevronu (temu pojavu pravimo elektromagnetna indukcija). Ko tok doseže določeno vrednost, nastane tako imenovan akcijski potencial nevrona, ki je nujen za normalno delovanje živčnega sistema.

 

Potek tretmaja:

Tretma traja do 30 minut in poteka v treh delih:
 1. Lociranje točke izvora vnetja, za katero ni nujno, da se vedno sovpada s točko bolečine
 2. Sproščanje tkiva
 3. Regeneracija poškodbe oz. vnetja

Kako deluje magnetna stimulacija smo pisali na povezavi: Kako deluje magnetna stimulacija

Išias

Išias ali ishiadični živce je najdaljši in najdebelejši živec v našem telesu.

Izraz uporabljamo tudi ko gre vnetje tega živca. Prepoznamo ga po ostri, zbadajoči oz. pekoči bolečini, ki izhaja iz ledvenega dela hrbtenice in se širi preko zadnjice v nogo, lahko se konča šele v stopalu. Bolečino v nogi lahko spremlja tudi občutek odrevenelosti ali občutek mravljinčenje.

V mnogih primerih je vzrok za išijas zdrs medvretenčne ploščice oz. hernija, degenerativne spremembe na hrbtenici, zožen spinalni kanal zaradi izrastkov ali spondilolistezo.

Z magnetno stimulacijo bolečine zaradi vnetja živca odpravimo v 3-6 ponovitvah.

Sami si lahko pomagamo z izmenjavanjem toplih in hladnih obkladkov, pri čemer lahko uporabite masažno kroglico Recovery+ ter razteznimi vajami.

 

Posamezen obisk

24,90€
 • Poiščemo točke bolečine
 • Opravimo tretma na točkah bolečine
 • Tretmaji so neboleči
 • Rezultati so lahko že po prvem obisku

3 obiski

75€
 • Poiščemo izvor bolečine
 • Sproščanje mišice
 • Magnetno poje prodre do 6 cm v tkivo
 • Lahko kombiniramo z masažo
 • Lahko kombiniramo s kinesio trakovi

6 obiskov

125€
 • Ponavljamo po potrebi
 • Obiske ponavljamo od 1 do 3-krat na teden
 • Da učinek podaljšamo, uporabimo kinesiološke trakove ali obliže
 • Magnetna stimulacija doseže tkivo do globine 6 cm v kožo
Profile Image

Kdaj pomaga

Obnavlja mielinske ovojnice živcev

Nevralgija, Poškodba živca, Periferna nevropatija, Polinevropatija, Nevritis, Sindrom karpalnega kanala, Išias, Dupuytrenova kontraktura

Profile Image

Magnetna stimulacija Indikacije

Formira ATP v celicah, brez katerega življenje ne bi bilo možno.

Deluje globinsko saj prodre 6 cm v kožo, spodbuja cirkulacijo, poveča dotok kisika, poveča dotok hranil, pospešuje obnovo, spodbuja izločanje odpadnih snovi, je neboleča in neinvazivna terapija

Profile Image

Magnetna stimulacija Kontraindikacije

Magnetna terapija se ne izvaja na glavi, vratu, okoli notranjih organov pa ne sme biti dolgotrajna izpostavljenost.

Kontraindikacije: Srčni spodbujevalnik, Feromagnetni vsadki, Tumor, Aktivne pljučne motnje, Vsajene črpalke, Otroci, Nosečnice