Magnetna stimulacija pospešuje prekrvavitev in dotok kisika ter tako:
- lajša in odpravlja bolečine,
- lajša in odpravlja vnetja,
- lajša in odpravlja bolezenska stanja,
- pospešuje celjenje poškodb, ki se pojavljajo na mišicah, kosteh, živcih ali so povezane z moteno cirkulacijo.

Za lažjo predstavo, kako naprava deluje, poglejmo osnovne gradnike našega telesa – celice.Človeško telo je zgrajeno iz približno 70 miljard celic, povezanih v različna tkiva, organe in organske sisteme. Da celica normalno deluje, potrebuje kisik, energijo, ki jo dobi preko krvi iz hrane ter akcijski potencial, ki ohranja napetost celične membrane.

Površina kože je prekrita s tankim slojem, imenovanim hidrolipidni film in je emulzija vode in olj. Ima pomembno vlogo pri zaščiti kože pred zunanjimi vplivi, uravnava vlaženje, hkrati pa je ključen dejavnik, ko gre za ohranjanje elastičnosti kože.
Tip kože določa količina kožne maščobe, ki jo izločajo žleze lojnice. Kadar so te žleze premalo aktivne in ne izločajo dovolj kožne maščobe je koža suha.

Kadar ima koža dovolj maščobe, premalo pa vlage, govorimo o dehidirirani koži, ki pa ni tip kože, le njeno stanje, čeprav se občuti podobno.


Kako se občuti suha koža?

Suho kožo občutimo kot zategovanje, lahko je pordela, na otip pa groba, pusta, brez sijaja, pogosto se lušči.


Kaj vpliva na suho kožo?

Geni so najpogostejši dejavnik tveganja, drug pomemben vpliv pa imajo zunanji dejavnik: izpostavljanje soncu oz. UV-žarkom, neustrezna nega, premalo popite vode, centralna kurjava, vodni kamen…


Kako preprečiti

Poskrbite, da popijete dovolj vode, uporabljajte bogate hranilne kreme, namesto, da obraz čistite z navadno vodo, uporabljajte čistilna sredstva, ki se ne spirajo na primer: Čistilno mleko in tonik, na soncu uporabite zaščiti faktor, po sončenju kožo dobro navlažite in nahranite.

 

Nega suhe kože v salonu:

Površinsko čiščenje kožo čisti in odstranjuje ličila ter druge nečistoče
Nežni piling odstranjuje odmrle celice ne da bi pri tem poškodoval povrhnjico, povečuje dotok kisika v kožo in poveča vpojnost
Serum rastlinska olja kožo hranijo in vzdržujejo vlago, po potrebi dodamo serum s hialuronsko kislino rastlinskega izvora
Masaža obraza pospešuje prekrvavitev in regeneracijo ter sprošča celotno telo
Maska iz gline, čebeljega voska, aloje in peperminta nahrani in daje svežino
Zaščitna krema zagotavlja dnevno zaščito po negi

 Trajanje: 45-60 minut

 

Profile Image

Zrela mastna ali mešana koža

Mastna koža kože se stara počasneje. Zanju je značilno, da proizvaja več kožne maščobe kot suha koža in zato bolje vzdržuje zalogo vode, kar daje boljšo zaščito pred zunanjimi vplivi. Gube se običajno pojavijo kasneje, a so lahko globje. Kljub temu pa tudi mastna koža s časom izgubi na elastičnosti.