Magnetna stimulacija pospešuje prekrvavitev in dotok kisika ter tako:
- lajša in odpravlja bolečine,
- lajša in odpravlja vnetja,
- lajša in odpravlja bolezenska stanja,
- pospešuje celjenje poškodb, ki se pojavljajo na mišicah, kosteh, živcih ali so povezane z moteno cirkulacijo.

Za lažjo predstavo, kako naprava deluje, poglejmo osnovne gradnike našega telesa – celice.Človeško telo je zgrajeno iz približno 70 miljard celic, povezanih v različna tkiva, organe in organske sisteme. Da celica normalno deluje, potrebuje kisik, energijo, ki jo dobi preko krvi iz hrane ter akcijski potencial, ki ohranja napetost celične membrane.

 

Rozacea je kronično vnetje kože. Obstaja kup povrzočitejev: sonce, mraz, bakterije, stres, tudi pršica Demodex, ki se prekomerno razmnoži in za seboj pa pušča izločke.

Prepoznamo jo po rdečici, tipične so popokane kapilare.

 

Za rozaceo je značilna rdečica, zardevanje obraza, razširjene kapilare, debelejša koža, zdražene oči, otečen obraz, pri najhujši obliki bolezni se pojavlja zadebeljen nos, imenovan tudi gomoljast nos. Kožo z rozaceo spremlja pekoč občutek, zategovanje, lahko tudi srbenje.

Zaradi tipične rdečice spomanja na opekline, zaradi papul ali pustul pa na akne.

Vzroki za rozaceo niso pojasnjeni, obstaja pa kup sprožilcev za njen izbruh: vremenske razmere (sonce, temperaturne spremembe, veter, vlaga…) čustveni pretresi, alkohol, cigareti, začinjena hrana, neustrezna nega kože…


Kaj lahko storite sami

Prvi korak je, da vam bolezen potrdi zdravnik oz. dermatolog.
Prepoznati sprožilce -> opazujte odziv kože na različne dejavnike od hrane do zunanjih vplivov in se jim skušajte izogniti v čim večji meri.
Nego kože ustrezno prilagodite -> uporabljajte kakovostne preparate, pilingi naj bodo zelo nežni, izogibajte se umivanju kože z vodo iz pipe, ker vsebuje vodni kamen, ki kožo poškoduje.

Popokane kapilare

Kapilare so najtanjše žilice v telesu, obdane z eno plastjo, da preko njih prehajajo hranilne in odpadne snovi. Zaradi svoje tankosti pa zelo hitro počijo, kar na koži opazimo kot tanke rdeče črtice.

Nega proti pordeli koži, popokanim kapilaram in rozacei je zasnovana tako, da pomirja kožo, zmanjšuje pojav rdečice in krepi stene kapilar.

Doživite nego:

Površinsko čiščenje kožo čisti in odstranjuje ličila ter druge nečistoče
Nežni piling odstranjuje odmrle celice ne da bi pri tem poškodoval povrhnjico, povečuje dotok kisika v kožo in poveča vpojnost
Serum zmanjšuje rdečico, krepi stene žil, daje koži elastičnost
Masaža obraza pospešuje prekrvavitev in regeneracijo, sprošča celotno telo ter čisti od znotraj
Maska z belo glino vpija in osveži  kožo
Zaščitna krema zagotavlja dnevno zaščito pred zunanjimi vplivi

Aktivne sestavine: Azijska centela, Divji kostanj, Vinska trta
Trajanje: 60 minut

 


Nega doma

Zjutraj: kožo osvežite s tonikom Losjon pomaranče in nanestie kremo Capyl, ki pomirja kožo in deluje proti rdečici.

Zvečer: če uporabljate ličila, jih temeljito očistite s Čistilnim mlekom mlekom brez izpiranja, ki ga obrišete z robčkom. Kožo nato osvežite s tonikom Losjon pomaranče in kremo Capyl, če se na koži pojavljajo akne, nočno kremo lahko nadomestite s serumom C17 za uravnavanje kožne maščobe.